top of page

Zoneterapi

Foot Reflexology

Zoneterapi

Styrker, forebygger og balancerer

Værd at vide om Zoneterapi

Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer, som det skal, kommer der ubalance. Resultatet er sygdom, smerter, træthed og utilpashed. Zoneterapi hjælper til genoprettelse af balancen. Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele menneskekroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne, som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone, hænger det sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt. Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer kan zoneterapeuten påvirke organerne til en bedre funktion og dermed genoprette kroppens balance.

Selve behandlingen

En konsultation og behandling  indeholder i hovedtræk samtale og undersøgelse, zoneterapeutisk diagnosticering, selve behandlingen af zonerne, vejledning, afslutning og evaluering inklusive en ny plan. Der kan være forskel på varigheden og indholdet af en konsultation afhængig af zoneterapeutens arbejdsmetode, uddannelse og videreuddannelse, erhvervserfaring og eventuelle specialer. Nogle arbejder med fokus på den psykologiske proces, andre med fokus på de fysiske reaktioner med brug af forskellige behandlingsteknikker, andre igen arbejder mere intuitivt – alt i alt med varierende behandlingstid som følge. I klinikken kombineres zoneterapien, når det er relevant for resultatet, også med f.eks. øre- eller kropsakupunktur eller akupressur.  Gennem behandlingen påvirkes hele kroppen til at søge efter optimal balance.

Sundhed og Helhed

Behandlingen kan være med til at genoprette kroppens ubalance, men en behandling kan ikke altid stå alene. Derfor er det vigtigt også at kigge på andre faktorer, som kan hjælpe kroppen på rette vej. Eksempelvis er livsvilkår, omgivelser, kost, vitaminer, mineraler mm. væsentlige faktorer, der alle kan spille en stor rolle i forbindelse med helbredet. I forbindelse med zoneterapibehandlingen rådgiver terapeuten om, hvilke faktorer der kan være mulige årsager til eventuelle ubalancer. Ved at følge zoneterapeutens råd kan du selv gøre en indsats for at bevare en god sundhedstilstand. 

Tavshedspligt

Zoneterapeuten har tavshedspligt, men der føres journal af hensyn til behandlingsforløbet. Zoneterapeuten følger de nye GPDR regler, og du kan til enhver tid få lov til at se din journal.

Tilskud til behandling med zoneterapi

Sygeforsikringen "danmark" yder tilskud til zoneterapibehandling udført af RAB godkendte zoneterapeuter og har gjort det siden 2009. Et stigende antal kommuner og sundhedsforsikringer yder ligeledes tilskud. 

Derfor er RAB titlen vigtigt, når du vælger din terapeut.

bottom of page